Zakon o poreklu imovine do 15. juna u Skupštini

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o poreklu imovine do 15. juna u Skupštini

"Predlog zakona o poreklu imovine naći će se u Narodnoj skupštini do 15. juna. Da li će biti usvojen, to ne znam, to je na poslanicima", rekao je Aleksandar Vučić listu "Danas".

Kako "Danas" saznaje, pre formiranja radne grupe za pisanje ovog sistemskog zakona za borbu protiv korupcije treba da se sastanu predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva finansija, kako bi se dogovorili koji resor će biti predlagač zakona, jer se nadležnosti preklapaju.

Usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i pisanje zakona o utvrđivanju porekla imovine najavljuje se maltene od početka rada ove vlade, a rokovi za formiranje radne grupe pomeraju se iz dana u dan, navodi "Danas" u elektronskom izdanju.

U Ministarstvu pravde tom listu je u decembru 2012. rečeno da će prvi kostur zakona biti poznat početkom ove godine.

Na pitanje zašto radna grupa još nije formirana, u Ministarstvu pravde i državne uprave odgovaraju da je u proteklih skoro godinu dana ovaj resor imao veoma intenzivnu zakonopisnu aktivnost.

"Radne grupe Ministarstva radile su na izmenama i dopunama više od 10 postojećih zakona, kao i na donošenju novih zakona. Osim toga, radilo se na izradi tri nacionalne strategije - pravosuđa, korupcije i javne uprave, kao i njihovih pratećih akcionih planova, što je bilo od izuzetne važnosti", piše u odgovoru Ministarstva pravde.

Ministarstvo dodaje da su sve navedene aktivnosti morale biti sprovedene, kako zbog realnih potreba srpskog pravosuđa, tako i zbog usaglašavanje domaće normative sa evropskom, u cilju ispunjenja svih neophodnih uslova za dobijanje datuma početka pregovora o pristupanju EU.

U ovom ministarstvu ukazuju i na činjenicu da je za izradu dobrog, kvalitetnog i upotrebljivog zakona, koji neće biti mrtvo slovo na papiru, potrebna detaljna analiza stanja, kao i uključivanje svih relevantnih ministarstava, institucija i organizacija u njegovu izradu.

U Agenciji za borbu protiv korupcije listu "Danas" je rečeno da ih za sada niko nije kontaktirao u vezi s formiranjem radne grupe i pisanjem zakona o poreklu imovine, a da će se Agencija odazvati eventualnom pozivu da njen predstavnik bude deo tima za pisanje tog antikorupcijskog akta.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Zakon o poreklu imovine do 15. juna u Skupštini Srbije

Izvor: Blic, 23.Maj.2013, 00:36

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio je da će Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine ući će u proceduru Skupštine Srbije do 15. juna...- Predlog zakona o poreklu imovine naći će se u Narodnoj skupštini do 15. juna. Da li će biti usvojen, to ne znam, to je na poslanicima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.