Zaklao komšinicu

Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaklao komšinicu

RAČA - U selu Miraševac kod Rače, Rajica Miljojković (50) jednim udarcem noža zaklao je prekjuče „svoju blisku" komšinicu Vericu Branković (37), a zatim se prijavio policiji. Istražni sudija Okružnog suda u Kragujevcu Suzana Grujović kaže da je ubici, koji nije hteo da otkrije motiv zločina, određen pritvor. U trenutku kada je počinio ubistvo nije bio pijan.

Pitomo šumadijsko selo Miraševac juče je bilo šokirano zbog tragične sudbine Verice Branković. Za Rajicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je od detinjstva bio jdan od najboljih prijatelja njenog muža, kažu da nikada do sada nije bio agresivan. U porodici nastradale, koja je iza sebe ostavila supruga i dvoje maloletne dece, juče su čekali da se njeno telo dopremi iz bolnice.

- Radila je u fabrici „25. maj" u Rači. Tog dana je bila na poslu. Do raskrsnice, koja je blizu naše kuće, dovezla se sa koleginicom, a zatim je krenula peške. Rajica ju je verovatno sačekao, sakriven i napao. Njeno telo je u travi kraj puta pronašao komšija. Vrat joj je bio prerezan, preko ramena još uvek tašna, a nož je ležao kraj nje - kaže njena svekrva Vera.

- Nekada smo bili najbolji prijatelji, stalno se posećivali... Rajica je često dolazio u našu kuću, ali se pre dva meseca na kućnom slavlju desilo da je čudno gledao u Vericu, možda je malo popio, pa ga je moj sin izbacio napolje. Od tada je bila u strahu, ali se nikome nije žalila. Čuli smo i da je često čekao ispred fabrike, da je vidi - dodaje svekrva Vera.

Nedaleko od kuće Brankovića je i dom porodice Miljojković. U njemu smo zatekli Rajicinog oca i majku, Miroljuba i Rajnu.

- Niko nije moga da nasluti šta će naš sin da uradi. Da nam je to nekad pomenuo, odmah bi ga prijavili policiji, da ga sprečimo. Bilo je oko pola četiri kada je došao u dvorište. Na obrazu mu je bila krv, otišao je na česmu da se opere, a onda nam je rekao „zaklao sam Vericu, moralo je tako da bude". Seo je na motor, i sporednim putem se odvezao u Raču, u policiju, da se prijavi. Nikada ga nismo pitali šta radi, ali smo primetili da je u poslednje vreme zavoleo Vericu, i da je trošio mnogo para iz kuće. Nekako su se zbližili, išao je i u bolnicu da je poseti kada je bila operisana - priča Miroljub.

Verica Branković će danas biti sahranjena na seoskom groblju u Miraševcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.