Zakazano suđenje Šarićevom klanu

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano suđenje Šarićevom klanu

Suđenje kriminalnoj grupi Darka Šarića zakazano za 20. septembar. Na optuženičkoj klupi će se naći 13 od 20 optuženih za krijumčarenje kokaina. Šariću i još šestorici optuženih koji su u bekstvu, sudiće se u odsutstvu.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je početak suđenja kriminalnoj grupi na čelu sa Darkom Šarićem za 20. septembar, izjavila je Tanjugu portparol suda Maja Kovačević Tomić.

Na čelu sudskog veća biće sudija Siniša Petrović, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optuženičkoj klupi naći će se 13 od ukupno 20 optuženih za krijumčarenje kokaina tokom 2009. godine na teritoriji Srbije, zapadne Evrope i Južne Amerike.

Šarić, kao i još šest osumnjičenih su u bekstvu, pa će im se suditi u odsustvu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 12. aprila pomenutu optužnicu protiv Šarića i još 19 osumnjičenih.

Kao organizatori grupe optuženi su pored Šarića, Goran Soković i Željko Vujanović, koji su osmislili plan prema kome je svaki pripadnik njihove organizovane kriminalne grupe imao lažno ime, pseudonim koji je korišćen u međusobnoj komunikaciji za realizaciju krijumčarenja i preprodaje kokaina.

Pored lažnih imena, organizatori su osmislili i posebne šifrarnike za razmenjivanje telefonskih brojeva koji su korišćeni u komunikaciji pripadnika grupe, na kojima su brojevi od 0 do 9 označavani određenim slovima abecede.

Upućivanjem poruka naizgled nerazumljive sadržine pripadnici grupe su se obaveštavali o brojevima telefona koji će biti korišćeni u međusobnoj komunikaciji.

Prema optužnici, prvu pošiljku od skoro dve i po tone kokaina je otkrila u oktobru prošle godine policija Urugvaja, u saradnji sa srpskom Bezbednosno informativnom agencijom i američkom DEA, dok je druga, od oko 235 kilograma, pronađena u januaru 2009. nedaleko od mesta Piza u Italiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.