Zajedno na putu unapređenja prava dece u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno na putu unapređenja prava dece u Srbiji

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović zahvalila je danas direktorki UNICEF-a u Srbiji Ređini De Domenicis na doprinosu te organizacije sveukupnim naporima na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava dece u Srbiji.

Paunović je ukazala na izuzetnu važnost angažmana UNICEF-a i potrebu nastavljanja dobre saradnje koju UNICEF ostvaruje sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, kao i sa velikim brojem institucija u Srbiji.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je podsetila da je Kancelarija za ljudska i manjinska prava potpisala dvogodišnji Memorandum o razumevanju sa UNICEF-om u novembru 2017. godine, a da je cilj saradnje pružanje podrške radu Saveta za praćenje primene preporuka mehanizama Ujedinjenih nacija za ljudska prava kroz veće uključivanje organizacija civilnog društva u ovaj proces sa posebnim akcentom na sprovođenju preporuka Komiteta za prava deteta.

U okviru realizacije aktivnosti koje su utvrđene Memorandumom o razumevanju, Centar za prava deteta je sa ostalim članicama Koalicije za monitoring prava deteta pripremio matricu indikatora za preporuke dobijene od strane Komiteta za prava deteta 2017. godine, istakla je Paunović.

Ona je podsetila da je u ovaj proces uključeno 35 organizacija civilnog društva koje su se nakon održanih 8 radionica, u periodu jun - avgust 2018. godine, postigle saglasnost oko indikatora.

Paralelno sa procesom konsultacija OCD, održane su i radionice sa decom, članovima DH kluba pri Centru za prava deteta, na kojima su deca imala priliku da iskažu svoje mišljenje u okviru procesa razvijanja indikatora, navela je Paunović.

Paunović je direktorki UNICEF-a poželela mnogo uspeha u daljem radu, uz obećanje pune lične podrške i podrške Kancelarije za ljudska i manjinska prava gde ona bude neophodna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.