Zajedno ćemo se boriti protiv agresivne politike SAD-a

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 11:48

"Zajedno ćemo se boriti protiv agresivne politike SAD-a"

Kuba i Iran izrazili su u četvrtak spremnost da ojačaju svoje veze kako bi se oduprli "agresivnoj politici" Sjedinjenih Država.

Kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel, koji je primio iranskog predsednika Ebrahima Raisija u Palati revolucije.

On je tada izrazio želju da savez sa Teheranom omogući "zajednički otpor agresivnoj politici imperije SAD-a".

Iran i Kuba "treba herojski i čvrsto da se odupru sankcijama, pritiscima, pretnjama, embargu i ravnodušnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imperijalizma Jenkija i njihovih saveznika", rekao je Diaz-Kanel.

"Uslovi i okolnosti u kojima se nalaze Kuba i Iran imaju mnogo dodirnih tačaka", istakao je iranski predsednik, rekavši da u obe zemlje "postoji spremnost da se očuva nezavisnost", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Iran i Kuba su pod američkim sankcijama i nalaze se na listi zemalja koje podržavaju terorizam američkog Stejt departmenta.

Ebrahim Raisi, čiji je sastanak sa kubanskim predsednikom odložen za dan zbog kašnjenja dolaska u Havanu u sredu uveče, na Kubi završava mini turneju po Latinskoj Americi u "prijateljskim zemljama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.