Zajednički ručak pape Franje i Benedikta XVI

Izvor: Blic, 29.Dec.2013, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički ručak pape Franje i Benedikta XVI

Rimokatolički poglavar Franja i njegov prethodnik Benedikt XVI danas su se zajedno molili, posle čega su razgovarali i zajedno ručali. Papa Franja

Vatikanski list Oservatore romano (L'Oservatore Romano) piše da je penzionisani papa Benedikt XVI prihvatio poziv na ručak koji mu je uputio njegov naslednik i da su njih dvojica ručali u rezidenciji pape Franje u vatikanskom hotelu Santa Marta.

List nije naveo više detalja o zajedničkom ručku, prenevši samo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s dvojicom papa na ručku bili njihovi lični sekretari i još dva vatikanska zvaničnika.

Svom prethodniku papa Franja poziv na zajednički ručak uputio je ranije ove nedelje kada ga je nazvao kako bi mu čestitao Božić.

Papa Benedikt se 28. februara ove godine povukao u život u usamljeništvu i molitvama u jednom manastiru u Vatikanu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.