Zajednička sednica vlada Srbije i RS

Izvor: RTS, 09.Jul.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička sednica vlada Srbije i RS

Vlade Srbije i Republike Srpske održaće sutra u Banjaluci četvrtu zajedničku sednicu, u okviru koje će biti razmatrani konkretni projekti saradnje. Pre sednice premijer Srbije Ivica Dačić razgovaraće sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović.

Četvrta zajednička sednica Vlade Srbije i Republike Srpske biće održana sutra u Banjaluci, a na sednici će biti razmatrani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konkretni projekti saradnje.

Dve vlade će, između ostalog, potpisati memorandum o zajedničkim opredeljenjima prema dijaspori, a očekuje se da će biti razmatran i projekat prekogranične saradnje "Podrinje" kojim je obuhvaćeno 14 opština iz Srbije i 14 iz Republike Srpske sa oko milion i trista hiljada žitelja.

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, sednica će početi u 13 sati, a pre nje će premijer Ivica Dačić imati susrete sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović.

Prethodna sednica održana je u oktobru prošle godine, takođe u Banjaluci, i rezultirala je, između ostalog, dogovorom da kompanije Gas RES i Srbijagas, kao i nadležna ministarstva, u najskorijem roku postignu sporazum o razumevanju, da se izvrši revizija projekta hidrocentrale na Drini. Dogovoreno je i da se pripremi sporazum o saradnji između elektroprivreda Srbije i RS, dogovorom o otvaranju aviolinije Beograd-Banjaluka i potpisivanjem protokola o saradnji vlada na projektu "Podrinje".

Iako su zajedničke sednice vlada Srbije i RS bile donedavno jedinstven regionalni forum, na inicijativu Beograda zajedničke sednice vlada bi mogle postati uobičajeni vid bilateralne saradnje sa svim državama proisteklim iz bivše Jugoslavije.

Prva se odazvala Makedonija, čiji su ministri gostovali u Beogradu početkom juna, a već je dogovoreno da se sledeća zajednička sednica održi u Skoplju.

Takođe, predsednik parlamenta Slovenije Janko Veber dogovorio se nedavno sa premijerom Ivicom Dačićem da se u septembru u Beogradu upriliči prvo zasedanje srpske i slovenačke vlade.

Premijer Dačić je u više navrata izrazio spremnost da zajedničke sednice postanu praksa i u odnosima sa Federacijom BiH.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sredu u Banjaluci zajednička sednica vlada Srbije i RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jul.2013

Vlade Srbije i Republike Srpske održaće u sredu u Banjaluci zajedničku sednicu na kojoj će biti reči o realizaciji projekta ‘Podrinje’, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Banjaluci zajedniča sednica vlada RS i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2013, 12:36

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Banja Luci sa predsednikom RS Miloradom Dodikom pred zajedničku sednicu Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.