Ulemeku se trajno oduzima deo kuće?

Izvor: B92, Tanjug, 10.Mar.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulemeku se trajno oduzima deo kuće?

Beograd -- Specijalno tužilaštvo podnosi sudu zahtev za trajno oduzimanje dela kuće na Ceraku od bivšeg komadanta Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije.

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević podseća da je specijalni sud u Beogradu u junu prošle godine doneo rešenje o privremenom oduzimanju dela Ulemekove kuće od oko 178 kvadratnih metara koji je sada u posedu Direkcije za upravljanje tom imovinom.

Radisavljević je rekao da tužilašto sada podnosi zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za trajno oduzimanje Ulemekove nekretnine pošto su krivični postupci protiv njega pravosnažno okončani.

Ovo je drugi zahtev za trajno oduzimanje po Zakonu o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom koji je počeo da se primenjuje 1. marta prošle godine, a prvi je bio podnet povodom oduzimanja placa u Šilerovoj ulici od naslednika vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića.

O zahtevu za trajno oduzimanje imovine odlučivaće sudija specijalnog suda na javnom ročištu, koje će biti zakazano po podnošenju zahteva.

Ukoliko donese rešenje o trajnom oduzimanju, Ulemek će imati pravo da se žali Apelacionom sudu u Beogradu, a ukoliko i ovaj sud potvrdi prvostepenu odluku, Ulemek će trajno ostati bez dela kuće.

Sporni deo kuće privremeno je oduzet Ulemeku pošto nije uspeo da dokaže zakonito poreklo novca kojim je kupljen stan, odnosno njegova vrednost procenjena na oko 250.000 evra je u nesrazmeri sa prihodima koje je Ulemek ostvarivao u vreme njene kupovine.

Istom odlukom specijalni sud je odlučio da drugi deo kuće koja je bila uknjižena na Ulemeka, u Ulici Ilije Stojadinovića 87, ostane u vlasništvu njegove supruge Aleksandre Ivanović i njihovo dvoje dece, pošto je uspela da dokaže zakonito poreklo novca.

Ulemek je više puta pravosnažno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u procesu protiv zemunskog klana, za ubistvo Ivana Stambolića i četvorostruko ubistvo na Ibarskoj maistrali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radisavljević: Zahtev za trajno oduzimanje Ulemekove kuće

Izvor: Kurir, 10.Mar.2010

BEOGRAD, 10. marta (Tanjug) - Specijalno tužilaštvo podnosi sudu zahtev za trajno oduzimanje dela kuće na Ceraku od bivšeg komadanta "Crvenih beretki" Milorada Ulemeka Legije, izjavio je danas Tanjugu specijalni tužilac Miljko Radisavljević. On je podsetio da je specijalni sud u Beogradu u junu...

Nastavak na Kurir...

Radisavljević: Zahtev za trajno oduzimanje Ulemekove kuće

Izvor: Blic, 10.Mar.2010

Specijalno tužilaštvo podnosi sudu zahtev za trajno oduzimanje dela kuće na Ceraku od bivšeg komadanta „Crvenih beretki” Milorada Ulemeka Legije, izjavio je Tanjugu specijalni tužilac Miljko Radisavljević...On je podsetio da je specijalni sud u Beogradu u junu prošle godine doneo rešenje...

Nastavak na Blic...

Sledi zahtev za trajno oduzimanje Ulemekove kuće

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2010

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo podnosi sudu zahtev za trajno oduzimanje dela kuće na Ceraku od bivšeg komandanta "Crvenih beretki" Milorada Ulemeka Legije, izjavio je danas Tanjugu specijalni tužilac Miljko Radisavljević...On je podsetio da je specijalni sud u Beogradu u junu prošle godine doneo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.