Zahtev za smenu žandarma podnet pre pljačke pošte?

Izvor: RTS, 18.Jan.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za smenu žandarma podnet pre pljačke pošte?

Sindikat policije i policijskih starešina saopštio je da je žandarm Saša Mijalkov, osumnjičen da je u Novom Sadu pokušao da opljačka poštu, trebalo da bude smenjen pre pljačke.
Žandarm Saša Mijalkov trebalo je da bude smenjen po zahtevu komandanta odreda u kojem je bio zaposlen, prenosi Beta."On je u vreme pljačke pošte bio šef prvog tima, prvog voda treće čete novosadskog odreda Žandarmerije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iako je komandant ovog odreda mnogo pre izvršenja ovog kriminalnog akta, podneo zahtev Direkciji policije da Mijalkov bude smenjen ili suspendovan. Zašto to nije urađeno, tačnije zašto je zahtev komandanta ovog odreda ležao u nečijoj fioci dok nije pukla bruka, pitanje je koje traži odgovor", navodi se u saopštenju sindikata.
Kako je pojasnio sindikat, stvaranje efikasnog sistema zaštite "od kriminalaca u sopstvenim redovima" jedan je od najvažnijih zadataka reforme policije.

"Radi se prvenstveno o intencijama budućeg Zakona o policiji u kome bi pripadnici specijalnih jedinica prolazili temeljne psihološke, bezbednosne i fizičke provere bez obzira na prethodno provedeno vreme u tim jedinicama", dodao je sindikat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto nije smenjen žandarm osumnjičen za pljačku pošte?

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jan.2015

- On je u vreme pljačke pošte bio šef prvog tima, prvog voda treće čete novosadskog odreda Žandarmerije, iako je komandant ovog odreda mnogo pre izvršenja ovog kriminalnog akta, podneo zahtev Direkciji policije da Mijalkov bude smenjen ili suspendovan - navodi se u saopštenju Sindikat policije...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.