Zahtev Haga o puštanju Šešelja stigao u Beograd

Izvor: Blic, 25.Jun.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev Haga o puštanju Šešelja stigao u Beograd

Ministarstvo pravde primilo je danas nalog Sudskog veća Haškog tribunala kojim se od Srbije traži da da garancije za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.

Rasim Ljajić

Ranije je Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom, objasnio da je Vlada Srbije do sada davala tipske garancije za sve građane Srbije koje je potraživao Tribunal, a koji su se dobrovoljno predali, ali da sada postoje uslovi Sudskog veća, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti razmotreni kad zavnično stignu.

Pročitajte još SRS: Režim ne sme protiv Šešeljeve volje Tribunal: Vlada Srbije treba da se izjasni o Šešelju Šešelj odgovara Hagu: Vraćam se u politiku, neću da nosim nanogicu

Tribunal je u problemu kad je reč o slučaju Šešelja iz kojeg ne zna kako da izađe, jer "čovek sedi u zatvoru 11,5 godina bez pravosnažne presude", rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

U formalno pravnom smislu, nema prepreka da Šešelj dobije garancije, predočio je on, ali je istakao da je taj proces 'dvosmerna ulica' i da je do sad uvek postojala saglasnost okrivljenih i njihovih advokata na uslove Tribunala.

Ljajić je ukazao da se Šešelj protivi uslovima Sudskog veća, a Tribunal traži izlaz iz situacije koju je sam stvorio.

Prema njegovim rečima, Vlada Strbije će biti korektna i ravnopravna prema svim optuženicima, ali saradnja mora biti dvosmerena.

On je napomenuo da Tribunal ni sada ne zna kad će biti datum izricanja presude, ponavljajući da je slučaj Šešelja pun presedana i manjkavosti.

Ljajić je dodao da Vlada nema nikakav kontakt sa Šešeljom, a jedina komunikacija sa haškim optuženicima se obavlja preko Ambasade Srbije u Holandiji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zahtev Haga o puštanju Šešelja stigao u Vladu Srbije

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2014

Ministarstvo pravde primilo je danas nalog Sudskog veća Haškog tribunala kojim se od Srbije traži da da garancije za privremeno puštanje Vojislava Šešelja na slobodu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.