Zaharova: Spremni smo za Argentinu

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 22:13

Zaharova: Spremni smo za Argentinu

Rusija je otvorena za konstruktivan dijalog sa Argentinom o širokom spektru pitanja međunarodne i bilateralne agende.

Ovo je danas izjavila portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nakon što je novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej ponudio ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da se u Argentini održi samit sa zemljama Latinske Amerike o postizanju mira u Ukrajini.

Ona je za RIA Novosti navela da Moskva uzima u obzir činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je trenutno u toku formiranje nove argentinske vlade "koja će morati da sprovede u delo program za rešavanje teških problema sa kojima se ta zemlja suočava“.

"Očekujemo da će tokom takvog rada biti izrađen i konkretan plan spoljnopolitičkih koraka, s obzirom na ulogu Argentine u svetskim poslovima i procene globalne i regionalne realnosti“, poručila je Zaharova.

Savetnica za spoljnu politiku argentinskog predsednika Dijana Mondino saopštila je ranije danas da je Milej u telefonskom razgovoru predložio Zelenskom da Argentina održi konferenciju između Latinske Amerike i Ukrajine.

Kako je navedeno, bilo je reči i o mogućoj saradnji dve države u vezi sa istragom ruskih ratnih zločina u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.