Zaharova: Situacija na frontu je užasna

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 11:35

Zaharova: Situacija na frontu je užasna

Situacija na frontu za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog je užasna i katastrofalna, izjavila Marija Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova navela je i da izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o mogućnosti slanja snaga u Ukrajinu neće pomoći.

"Ljudi shvataju da su izdani i prevareni. Zbog toga im je, sa njihovog stanovišta, potrebna neka jaka, moćna izjava koja bi nekako inspirisala ljude u redovima Oružanih snaga Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u redovima ukrajinskih građana oteranih na klanje, da će im strane zemlje pomoći", ocenila je Zaharova u mesiji na radiju Sputnjik.

Ona je dodala da ta Makronova izjava nije postigla željeni efekat, već potpuno suprotno.

Portparolka je naglasila da se nakon Makronove izjave čulo mnogo izjava predstavnika NATO i njegovih struktura kako oni ni u kom slučaju ne razmatraju mogućnost slanja svojih snaga u Ukrajinu.

"Signal je bio upravo suprotan – da su izdali Ukrajinu i da će nastaviti da je koriste i izdaju", zaključila je ona, dodajući da je Makronova izjava sramota za Francusku i pucanj u "vlastite heroje Drugog svetskog rata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.