Zagreb otvoreno: Priznajte Kosovo

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 15:08

Zagreb otvoreno: "Priznajte Kosovo"

Bratislava -- Gordan Grlić Radman, šef hrvatske diplomatije, izjavio je da Hrvatska podstiče poslednje članice Evropske Unije da priznaju nezavisnost tzv. Kosova.

Privremene prištinske vlasti su 2008. proglasile nezavisnost, koju su priznale sve članice EU osim Kipra, Grčke, Rumunije, Španije i Slovačke.

"Hrvatska potiče ostalih pet članica EU da priznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo, jer bi to doprinelo stabilizaciji regije i samog Kosova", rekao je danas novinarima Grlić Radman.

On učestvuje na međunarodnoj konferenciji GLOBSEC u Bratislavi, na kojoj će se razgovarati i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Radman je, odmah nakon što je pozvao na priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova, rekao da je za stabilnost regiona ključno poštovanje teritorijalne celovitosti država.

"Teritorijalnu celovitost država Balkana treba očuvati i poštovati, dakle bez prekrajanja granica, kako smo čuli zadnjih meseci kolanjem nekih famoznih non pejpera, koji su bili usmereni u tom pravcu", rekao je Grlić Radman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grlić Radman pozvao preostale članice EU da priznaju Kosovo

Izvor: Danas, 16.Jun.2021

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman rekao je danas da Hrvatska podstiče pet članica EU koje nisu priznale Kosovo da to učine, prenela je Hina.

Nastavak na Danas...

HRVATI OTVORENO LOBIRAJU PROTIV SRBIJE: Sraman čin komšija, traže od pet članica EU da priznaju Kosovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska podstiče preostale članice Evropske unije da priznaju nezavisnost Kosova...Kosovske vlasti su 2008. proglasile nezavisnost, koju su priznale sve članice EU osim Kipra, Grčke, Rumunije, Španije i Slovačke...- Hrvatska podstiče...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.