Zagreb: SDP izabrao novo rukovodstvo

Izvor: Blic, 03.Jun.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: SDP izabrao novo rukovodstvo

Vladajuća Socijaldemokratska partija (SDP) izabrala je danas stranačko rukovodstvo, a predsednika Zorana Milanovića su kao jedinog kandidata članovi SDP-a izabrali pre tri nedelje.

Zanimljivo je da delegati koji su birali rukovodstvo za članove Predsedništva nisu izabrali neke od ministara u vladi premijera Milanovića, kao ni dva potpredsdnika Sabora.

Na konvenciji je, u prisustvu nešto više od 2.100 od ukupno 2.284 pozvana delegata, u prvom krugu između 34 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidata izabrano 17 članova Predsedništva SDP-a koji su se mogli kandidovati za mesta potpredsednika. Tu mogućnost iskoristilo je osam izabranih članova Predsedništva.

Pored njih, izabrana su i 103 člana Glavnog odbora SDP-a za šta su se kandidovala 384 člana SDP-a.

Novih četvoro potpredsednika su Rajko Ostojić, ministar zdravlja, bivši ministar saobraćaja Zlatko Komadina, vicepremijerka i ministarka za socijalno staranje Milanka Opačić i Gordan Maras, ministar preduzetništva.

Nisu izabrani ministar uprave Arsen Bauk, ministar rada i sistema penzija Mirando Mrsić, ministar nauke i obrazovanja Željko Jovanović i vicepremijer i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Među kandidatima koji nisu izabrani za Predsedništvo ministarka zaštite okoline Mirela Holi, poljoprivrede Tihomir Jakovina i unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, dosadašnji član predsedništva stranke.

Nije prošao ni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kao ni potpredsednici Sabora Nenad Stazić, Josip Leko i poslanik Šime Lučin.

Nakon izbora radnih tela konvencije, delegatima SDP-a se obratio i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

Povezane vesti: Izbori za predsednika SDP-a, Milanović jedini kandidat Hrvatski ultradesničari nakon zabrane najavili svoj skup za sutra Građani Hrvatske sutra odlučuju o ulasku u EU Milanović: Vera u bolju Hrvatsku i dobre namere Kosorova pozvala poslanike da izglasaju zakon o ništavnosti optužnica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Slavonski Obama" zasenio premijera

Izvor: RTS, 03.Jun.2012

Jimoks Ajibola Akiniemi, delegat hrvatskog SDP-a, na stranačkoj konvenciji dobio veći aplauz od premijera Hrvatske i lidera stranke Zorana Milanovića. Akiniemi, koji je u Hrvatsku došao iz Nigerije pre 30 godina, izmamio aplauze kritikom bivšeg režima. ..Vladajuća Socijaldemokratska partija izabrala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.