Zagreb: Nove table na bivšem Trgu maršala Tita

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Nove table na bivšem Trgu maršala Tita

Zagreb -- Ulične table sa imenom Trga Republike Hrvatske postavljene su danas na bivšem Trgu maršala Tita, koji je preimenovan 1. septembra.

Preimenovanju je prethodila burna rasprava u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Predstavnici skupštinske većine branili tu odluku ocenom kako je Tito, iako antifašista, bio diktator, dok su predstavnici skupštinske manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i "veliki državnik svog doba", prenosi Hina.

Za odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske tada je glasalo 29 odbornika, 20 je bilo protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagreb, nove table na bivšem Trgu maršala Tita

Izvor: RTS, 04.Sep.2017

. Ulične table sa imenom Trga Republike Hrvatske postavljene su na bivšem Trgu maršala Tita, koji je preimenovan 1. septembra, nakon burne rasprave u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.