Zaev: Ivanov podstiče nove podele i konflikte u Makedoniji

Izvor: B92, 15.Jun.2018, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Ivanov podstiče nove podele i konflikte u Makedoniji

Premijer Makedonije Zoran Zaev ocenio je da predsednik države Đorđe Ivanov podstiče nove podele i konfikte u makedonskom društvu.

U intervju za BIRN Makedonija Zaev je ocenio da Ivanov "ne samo što ne vidi značaj dogovora sa Grčkom o rešavanju spora oko imena Makedonije, ili ne želi da ga prihvati, već svojim nastupom i rečnikom ovih dana podstiče nove podele i nove konflikte u makedonskom tkivu".

"To nije odlika jednog predsednika koji treba da bude predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih građana i koji treba da pozove da se sa pažnjom i razumom pristupi dogovoru", rekao je makedonski premijer.

Prema rečima Zaeva,"predsednik Ivanov, na žalost ne uspeva da vidi i da propozna perspektive koje se otvaraju za zemlju, a pritom ne želi da podrži rešenje kojim se jača i priznaje makedonski identitet, kako nikad do sada".

"Dobijamo kristalnu i nedvosmislenu potvrdu za makedonski jezik i za makedonski identitet. Makedonci, Makedonac, Makedonka, makednsko. Kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Prevedeno, bez ograničavanja, na ;sve jezike sveta. Konačno, Republika Grčka priznaje naš identitet”, rekao je Zaev.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.