Zaev IPAK daje ostavku: SEVERNU MAKEDONIJU ČEKA TURBULENTNO PROLEĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev IPAK daje ostavku: SEVERNU MAKEDONIJU ČEKA TURBULENTNO PROLEĆE!

Tako su se dogovorili sinoć lideri političkih partija na sastanku kod predsednika države.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev daće ostavku 3. januara 2020, a prevremeni izbori u toj zemlji će biti održani 12. aprila.

Tako su se dogovorili sinoć lideri političkih partija na sastanku kod predsednika države Steva Pendarovskog, a koji je bio zakazan prošlog petka nakon što su evropski lideri odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da odlože početak pristupnih pregovora EU sa Skopljem.

Zaev je nakon sastanka izjavio da je njegova stranka Socijaldemokratski savez ponudila da izbori budu održani 22. ili 29. decembra ove godine, ali da se opozicija suprostavila toj ideji jer smatra da tehnickoj vladi nije dovoljno 100 dana.

O tehničkoj vladi, inace, za sada nema detalje, niti ko će biti tehnički premijer, kao ni ministri u resorima unutrašnjih poslova, rada i socijalnih pitanja.

Zaev je na hitne prevremene izbore pozvao juce, nakon što je Evropski savet odložio početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom.

Poziv Zaeva su pozdravili lideri svih političkih subjekata u toj zemlji.

BONUS VIDEO:

OVO NIKADA NISTE VIDELI! Pogledajte kako Milo Đukanović ĐUSKA na svadbi SINA JEDINCA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaev: Neprihvatljiva ideja o strateškom partnerstvu sa EU umesto članstva

Izvor: Beta, 22.Okt.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da nije prihvatljiva ideja da njegovoj zemlji umesto članstva u Evropskoj uniji (EU) bude ponudjeno strateško partnerstvo."Nećemo prihvatiti drugu debatu, kao na primer za strateško partnerstvo, a ne za članstvo. Za našu zemlju ne postoji druga...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.