Zabranjen ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću, istoričarima...

Izvor: Prva.rs, 01.Nov.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću, istoričarima...

"Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću", saopšteno je Danu iz Granične policije.
Policijskim starešinama na svim graničnim prelazima je dostavljen spisak osoba koje ni slučajno ne smeju da uđu u zemlju, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore.

Srpski intelektualci, kojima je zabranjen ulazak, bili su najavljeni kao govornici na manifestaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << povodom proslave Podgoričke skupštine.
Kao glavni razlog zabrane navode se njihove ranije izjave, koje su, po proceni crnogorskih bezbednosnih službi, opasnost po sigurnost države.
Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da besedi i Matija Bećković.
Izvor: prva, beta, b92

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Miloš Jovanović (DSS) osudio zabranu ulaska srpskim intelektualcima u Crnu Goru

Izvor: Beta, 01.Nov.2018

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović osudio je danas rešenje Uprave policije Crne Gore kojim je zabranjen ulazak u tu zemlju književniku Matiji Bećkoviću, političaru i pravniku Dejanu Miroviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, pod obrazloženjem da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.