Izvor: S media, 04.Jan.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen ulazak kamiona na Kosovo

Predstavnici Srba sa severa Kosova protestovali su danas kod predstavnika Kfora jer su pripadnici te misije jutros za kamione nosivosti veće od 3,5 tone zatvorili alternativni prelaz kod Brnjaka u mestu Banje.

Time je otežano snabdevanje gradjana tog dela Kosova.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je rekao novinarima posle redovnog sastanka čelnika lokalne samouprave i predstavnika medjunarodne zajednice, da su pripadnici Kfora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jutros oko 10 sati zatvorili alternatinvi put i zabranili prolazak kamiona nosivosti veće od 3,5 tone.

Drevs: Smanjenje Kfora zavisi od stanja na Kosovu

Srbi sa Kosova najavili referendum

Srbi zaustavili vozila Euleksa i Kfora u Zupču

Prema njegovim rečima, promet je dozovoljen samo putničkim automobilima, autobusima i kamionima nosivosti do 3,5 tone.



"Time je otežano snabdevanje Ibraskog Kolašina i čitavog severa"
, rekao je Ristić. Dodao je da nije dobro da Kfor "ponovo preuzima ulogu" kosovskih carinika i da se vraća na period od 25. jula.

"Očigledno je da je neko iz Prištine i dela medjunarodne zajednice ponovo rešio da destabilizuje situaciju", ocenio je Ristić i dodao da se problem mora rešiti na relaciji Beograd-Priština, uz učešće kosovskih Srba, i da Kfor treba da obavlja samo poslove iz svog mandata.

Prema Ristićevim rečima, predstavnicima Kfora je na sastanku rečeno da nije dobro da rade kao njihov prethodni komandant, nemački general Erhard Biler i da posao te misije nije da kontroliše robu, već da traga za oružjem i drugim nedozvoljenim sredstvima.

Ristić je naveo da nije dobro to što je pukovnik Kfora Adolf Konrad rekao je da mu nije poznato da je prolaz zatvoren.

Vojnici Kfora jutros su, po nalogu komande Kfor, na alternativnom putu zadržavali vozila 40 minuta, a kamioni veće nosivosti nisu mogli da prolaze bez obzira da li su bili puni ili prazni, kazao je on.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stop za velike kamione na alternativnom putu

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jan.2012

Predstavnici Srba sa severa Kosova protestovali su danas kod predstavnika Kfora, jer su pripadnici te misije jutros za kamione nosivosti veće od 3,5 tone zatvorili alternativni prelaz kod Brnjaka u mestu Banje.. Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.