Zabraniti poziv na obnovu SFRJ

Izvor: B92, 26.Avg.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabraniti poziv na obnovu SFRJ"

Zagreb -- Predsednik zagrebačkog HDZ Andrija Mikulić zapitao je "kada će u Hrvatskoj poziv na obnovu Jugoslavije biti krivično, ili barem protivustavno i nemoralno delo".

On je na konferenciji za novinare prozvao gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog neučestvovanja u obeležavanju Evropskog dana sećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, dok je na obeležavanju Dana balkanske ljubavi nosio bedž Josipa Broza Tita.

"Možda je pravi razlog neobeležavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je na Bundeku pre par dana održana manifestacija Dani balkanske ljubavi gde se veličao jedan totalitarni režim i nedvosmisleno pozivalo na obnovu Jugoslavije", konstatovao je.

Mikulić je rekao da su pre tri dana brojne delegacije gradova, opština i županija odale počast žrtvama nacizma, fašizma i komunizma, ali da Bandića nisu videli na tim skupovima.

On je dodao da "ne želi da Zagreb bude crna rupa na karti Evrope jer se u Zagrebu veliča totalitarizam" i upitao Zagrepčane da li su, kad su zaokruživali Bandića za gradonačelnika, znali da je poklonik lika i dela Josipa Broza Tita.

"Pozivamo i sadašnjeg predsednika Republike (Ivu Josipovića), koji je na Bundek poslao svog izaslanika bivšeg predsednika (Stepana Mesića), da napokon odustanu od projekta zvanog Jugoslavija", zaključio je Mikulić, a prenela agencija Hina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poziv na obnovu SFRJ – krivično delo?

Izvor: Telegraf.rs, 26.Avg.2013

- Pozivamo i sadašnjeg predsednika Ivu Josipovića da napokon odustanu od projekta zvanog Jugoslavija - rekao je predsednik zagrebačkog HDZ Andrija Mikulić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.