Zabrana Prajda utiče na izveštaj

Izvor: B92, 02.Okt.2013, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zabrana Prajda utiče na izveštaj"

Beograd -- Treća zabrana Parade ponosa odraziće se na izveštaj o napretku Srbije u evrointegracijama, koji treba da bude objavljen sredinom oktobra, kaže Majkl Devenport.

Devenport, koji je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji rekao je da je, posle treće zabrane Parade ponosa, Srbiji prioritet efikasna akcija vlasti da se obezbedi bezbednost i vladavina prava i da moraju da se vide jasne mere koje se preduzimaju.

"Zabrana Parade ponosa do koje dolazi već treći put svakako će se odraziti na izveštaj o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, koji treba da bude objavljen sredinom oktobra'', rekao je Devenport u intervjuu za "Politiku' koji će biti objavljen u nedelju.

Devenport je naglasio da je sada prioritet 'efikasna akcija vlasti da se obezbedi bezbednost i vladavina prava, i u budućnosti' i dodao da moraju da se vide jasne mere koje se preduzimaju i koje će onemogućiti upotrebu sile, kao i zastrašivanje u budućnosti. 'Veoma je važno da se pokaže da su ekstremne grupe zapravo pretnja celom društvu', naveo je Devenport i dodao da vlasti treba da pokažu da su spremne da zaštite ljudska prava, uključujući i LGBT populaciju i da se neće tolerisati nasilje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEVENPORT: Zabrana Prajda odraziće se na izveštaj EU

Izvor: Telegraf.rs, 02.Okt.2013

Šef Delegacije EU u Srbiji kaže da vlasti treba da pokažu da neće tolerisati nasilje i da su spremne da zaštite ljudska prava, uključujući i LGBT populaciju

Nastavak na Telegraf.rs...

Devenport: Ekstremisti su pretnja celom društvu

Izvor: Politika, 02.Okt.2013

„Sada je prioritet efikasna akcija vlasti, da se obezbedi bezbednost i vladavina prava, i u budućnosti. Moramo da vidimo jasne mere koje se preduzimaju i koje će onemogućiti upotrebu sile, kao i zastrašivanje u budućnosti. Veoma je važno da se pokaže da su ekstremne grupe zapravo pretnja celom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.