Zaboravite na proleće u martu: Evo šta nas čeka do kraja meseca

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravite na proleće u martu: Evo šta nas čeka do kraja meseca

Kraj februara i početak marta su obećavali toplije dane, ali od toga nema ništa.

Printksin: yr.no

Vreme koje nas je pratilo prethodnih dana, nastaviće da se odvija istim tempom, bez značajnijih promena. Povremeno ćemo imati blage skokove temperature, kao recimo za predstojeći vikend, ali druga polovina marta će više ličiti na jesen, nego na proleće.

Printksin: yr.no

Kada se očekuje, od pravog proleća nema ništa, sudeći prema globalnim modelima. Stabilni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Azorski anticiklon će nam omogućiti česte upade hladnih frontova.

Printksin: yr.no

Maksimalne dnevne temperature će se kretati u rasponu od 10 do 13 stepeni, sa izuzetkom subote (i ponegde nedelje), kada se očekuje skok na 17-18 stepeni, ali potom ponovo sledi zahlađenje.

Biće oblaka, ponegde kiše, ali i sunčanih sati, međutim, sve je to još daleko od proleća kakvo mnogi priželjkuju.

Zanimljivo, u prvoj polovini marta prosečne temperature u većem delu zemlje su bile veće za 2 do 3 stepena.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.