Zabava počinje... Cepa se Amerika?

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 11:39

Zabava počinje... Cepa se Amerika?

Moskva -- Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije naveo da je otcepljenje američkih država vrlo verovatan scenario i da će "navijati za Teksas".

"Borba za istrebljenje između političkih elita i ekonomskih klanova dovešće do izolacije raznih država. Ovo je potpuno moguć scenario, ier se već razmeću svojom nezavisnošću u najosetljivijim pitanjima, počevši od mogućnosti primene smrtne kazne kriminalcima i završavajući sa ekonomskim problemima", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dmitrij Medvedev.

Kako je Medevedev naveo, Kalifornija i "država usamljena zvezda" Teksas već traže slobodu, a činilo bi se da bi sasvim nedavno i ovaj scenario mogao da deluje apsurdno ili veoma čudno, ali je, ipak, Teksas već počeo da se priprema za referendum, 2021. godine.

On je dodao da su se pojavili novi zakoni, tako da tu zabava tek počinje. "Ne znam za vas, ali ja ću navijati za Teksas, da vidimo šta oni tamo mogu da urade", poručio je.

Apsolutno svi evropski političari zavise od Sjedinjenih Država, rekao je Medvedev. "Svaki političar u Evropi zavisi od SAD! Ne postoji nijedan političar koji ne zavisi. Čak i oni najmirniji, najlojalniji, sa kojima imamo normalne odnose, i dalje zavise od njih", kazao je.

Kako je naveo, "Amerika je decenijama sprovodila obuke sa njima, stvorila sistem odnosa sa evropskim državama, dovela ih u ponižavajući položaj da ne mogu da zamisle da ispadnu iz koordinatnog sistema u kojem Sjedinjene Države imaju dominantnu ulogu", dodao je.

Prema njegovim rečima, Evropa je dobrovoljno dala skoro sav svoj suverenitet, prevlast ekonomske moći u ruke Sjedinjenih Država. Kako je dodao, sada se u Evropi pojavljuje neka "'sitna opozicija' koja je grublja od ostalih na rečima, ali generalno, čim zazvižde iz Vašingtona, svi su na oprezu i ispunjavaju sve komande".

Istakao je i da je izvođenje specijalne vojne operacije (SVO) odgovor Rusije na širenje NATO-a, pošto protivnici razumeju samo jezik sile, naveo je bivši ruski predsednik.

"SVO je naš odgovor na beskrajno širenje NATO-a. Naši protivnici razumeju samo jezik sile, ne žele da čuju i razumeju ništa osim tog jezika. I ja sam, kao moji drugovi, kolege devedesetih, imao iluzije o tome kako ćemo dobro živeti u harmoniji sa Evropljanima, SAD, da više nismo neprijatelji, da nismo suprotstavljeni jedni drugima. Međutim, sve se raspalo", kazao je.

Medvedev je napomenuo da zapadne zemlje ne žele ravnopravno partnerstvo sa Ruskom Federacijom i da žele da dominiraju.

"Zato još jednom ponavljam: oni razumeju samo silu i samo sila treba da im se suprotstavi. Samo na ovaj način biće stavljena tačka na beskonačno, neprekidno širenje NATO-a, na okruživanje Rusije sa sve više vojnih baza, na testiranje naše snage", naveo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.