Za vikend pripremni radovi za Beograd na vodi

Izvor: RTS, 06.Mar.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vikend pripremni radovi za "Beograd na vodi"

Tokom predstojećeg vikenda počinje uklanjanje šina sa područja Savskog amfiteatra u okviru projekta "Beograd na vodi", rekao je predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali, gostujući na RTS-u.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali najavio je da će tokom predstojećeg vikenda početi uklanjanje šina sa područja Savskog amfiteatra, a s obzirom na to da će taj proces trajati od šest do osam meseci, očekuje da do kraja godine prostor predviđen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za prvu fazu radova u okviru projekta "Beograd na vodi" bude oslobođen.

Mali je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, najavio da će sledeće nedelje početi i renoviranje zgrade Stare zadruge, gde će se nalaziti centar za promociju projekta, u šta će investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kroz donaciju uložiti oko dva miliona evra.

"Ugovor je usaglašen, a čeka se osnivanje preduzeća 'Beograd na vodi' koje će biti u stoprocentnom vlasništvu Republike. Na taj način stvoriće se pravni entitet za potpisivanje ugovora. Sve investiranje i radovi teći će kroz to preduzeće, a očekuje se da ga formira nova vlada po okončanju izbora", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, "Beograd na vodi" izuzetno je važna investicija za grad, ali i za Republiku, jer će pokrenuti čitavu građevinsku industriju, kao i druge investicije, poput železničke stanice "Prokop", nove autobuske stanice i obilaznice oko Beograda.

"Preciznije, treća faza projekta podrazumeva završetak obilaznice na potezu Bubanj Potok, Beli Potok, Vinča i Pančevo, sa mostom kod Vinče. Ne treba zaboraviti ni metro, koji je uslovljen realizacijom prethodno pobrojanih projekata i koji bi mogao, po obezbeđivanju finansiranja, da počne da se realizuje krajem sledeće godine. Dakle, 'Beograd na vodi' pokreće brojne druge razvojne investicije u Beogradu i zato je jedan od prioriteta u narednom periodu", rekao je Mali.

Kako je objasnio, imovinsko-pravni odnosi nisu regulisani na svega oko pet procenata prostora obuhvaćenog projektom i zato je formirana radna grupa koju čine predstavnici Ministarstva građevinarstva i urbanizma, Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Republičke direkcije za imovinu i Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove.

Mali se osvrnuo i na socijalnu politiku u prestonici i najavio i da će se isplata pomoći najugroženeijim penzionerima u Beogradu nastaviti kako je i obećano - sredinom sledeće nedelje za tu namenu biće izdvojeno oko 250 miliona dinara, a reč je o prvoj rati pomoći penzionerima za ovu godinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripremni radovi za "Beograd na vodi" za vikend

Izvor: RTS, 06.Mar.2014

Tokom predstojećeg vikenda počinje uklanjanje šina sa područja Savskog amfiteatra u okviru projekta "Beograd na vodi", rekao je predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali, gostujući na RTS-u. ..Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali najavio je da će tokom predstojećeg...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.