Za sedam meseci u saobraćaju stradale 72 mlade osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 21:55

Za sedam meseci u saobraćaju stradale 72 mlade osobe

U prvih sedam meseci ove godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji život su izgubile 72 mlade osobe, a podaci pokazuju da mladi najčešće stradaju zbog brzine, vožnje pod dejstvom alkohola, nevezivanja sigurnosnog pojasa i upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kaže v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Stamatović kaže za Tanjug da prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja mladi u najvećem procentu stradaju tokom vikenda, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 23 časa, zbog čega im savetuje da bezbedno organizuju odlazak u noćni izlazak, kao i povratak kući.

"Apelujemo na sve mlade i da po povratku iz noćnog provoda ne sedaju u automobil sa nekim ko je konzumirao alkohol", upozorio je Stamatović.

Srpski automobilista Dušan Borković rekao je da su u saobraćaju najugroženiji mladi, jer prave najviše grešaka istražujući snagu automobila i granice adrenalina tokom vožnje.

"Ceo život se trkam automobilima i stalno govorim mladima da ulica nije trkačka staza i da ako žele da voze brzo, to treba to da čine na trkama, a ne da dovedu do toga da usled brze vožnje nastradaju oni ili neka nedužna osoba", kazao je Borković.

Apelovao je na mlade da se pridržavaju saobraćajnih propisa i naveo da ukoliko žele da osete adrenalin to mogu da čine na mestima koja su određena za to, a ne na ulici.

"Vozite po propisima, ograničenjima i nemojte da konzumirate alkohol", poručio je mladima.

Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad danas je tradicionalno obeležila Međunarodni dan mladih na Kalemegdanu, uz razne zabavno-edukativne radionice i simulacije Agencije za bezbednost saobraćaja kojima se ukazuje na značaj upotrebe sigurnosnog pojasa prilikom čeonog sudara i prevrtanja vozila.

Obeležavanju su prisustvovali, pored velikog broja posetilaca, i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i predsednik Skpštine Grada Nikola Nikodijević.

Vidović je čestitala mladima njihov dan i istakla da su njihovo znanje, entuzijazam i snaga potrebni Gradu Beogradu, koji će, kaže, uvek biti tu za njih.

"Tu smo da kažemo mladima da imaju našu podršku i da ćemo nastaviti sa svim aktivnostima koje su oni ocenili kao dobre, da ćemo na osnovu dogovora sa njima praviti projekte koji će njima biti zanimljivi i koji će učiniti da njihovi dani mladosti budu što bolji i iz njih steknu što više iskustva", navela je Vidović za Tanjug.

Nikodijević je naveo je da Grad preko Kancelarije za mlade tradicionalno obeležava ovaj dan, jer su mladi najvažniji deo društva i da imaju svoje potrebe, ali i probleme.

"Kancelarija za mlade poslednjih desetak godina sprovodi niz važnih projekata zajedno sa raznim omladinskim organizacijama, pre svega na unapređenju kvaliteta života mladih u Beogradu. Imali smo priliku da kroz ovih deset godina vidimo različite vrste aktivnosti, radionica, škola, seminara i kurseva koji mladima pre svega treba da pomognu da lakše nađu prvo zaposlenje", kazao je Nikodijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za sedam meseci u saobraćaju poginule 72 mlade osobe

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2022, 07:16

U prvih sedam meseci ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji život su izgubile 72 mlade osobe.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.