Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prestanak pušenja - bonovi za hranu

Pušačima koji žive u siromašnim četvrtima najvećih gradova Škotske ponuđeni su mesečni bonovi za hranu u vrednosti od 50 funti, ukoliko prestanu da puše, saopštile su u subotu vlasti.



Zainteresovanima će se svake nedelje u apotekama određivati količina ugljen monoksida u dahu, što će pokazati da li su odustali od poroka, navodi se u saopštenju nacionalne službe za zdravstvo.

Tokom tri meseca, onima koji se odreknu pušenja biće uplaćivan novac na kartici koju će moći da koriste za kupovinu namirnica, ali ne i alkohola i cigareta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za prestanak pušenja - bonovi za hranu

Izvor: Kurir, 21.Jun.2008

LONDON, 21. juna 2008. (Beta-Rojters) - Pušačima koji žive u siromašnim četvrtima najvećih gradova Škotske ponuđeni su mesečni bonovi za hranu u vrednosti od 50 funti, ukoliko prestanu da puše, saopštile su danas vlasti. Zainteresovanima će se svake nedelje u apotekama određivati količina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.