Za nadrilekarstvo nije nadležno Ministarstvo zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nadrilekarstvo nije nadležno Ministarstvo zdravlja

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko, povodom najnovijeg slučaja nadrilekarstvu za šta se u javnosti optužuje samozvani lekar Miroljub Petrović, kaže da će Ministarstvo zdravlja nije nadležno da istražuje takve slučajeve.

"Nadležne institucije Srbije treba da vode računa kako i koga će sankcionisati za nadrilekarstvo sa štetnim posledicama po pacijente. Ministarstvo može samo kada ih primeti da ih prijavi nadležnim institucijama" kaže Vicko povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << optužbi koje je u medijima na račun Miroljuba Petrovića iznela Biljana Jovanović, sestra Slavča Petrova koji je preminuo 7. januara ove godine.

Ona tvrdi da je njen brat preminuo jer je slepo verovao Petroviću koji ga je ubedio da će mu pomoći kada mu je otkriven tumor na mozgu i nije se obratio lekarima za pomoć.

Slavčo je, tvrdi njegova sestra Biljana, proveo šest dana u Petrovićevom centru i to im je dnevno naplaćivano 120 evra, a prema njegovim savetima četrdeset dana bio je samo na sokovima, a od marta je jeo samo sirovu hranu, preneli su mediji.

Miroljub Petrović na čelu je takozvanog Fakulteta prirodne medicine, koji nema nijednu akreditaciju za rad, a za 950 evra daje diplome "doktora prirodne medicine".

Protiv njega je bila podneta krivična prijava za antivakcinalno delovanje, jer je na društvenim mrežama pozivao roditelje da ne vakcinišu decu, a svojevremeno je bio i hapšen kada je u video-poruci pretio da će srušiti branu na severu Holandije ukoliko iz Haga ne budu pušteni Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj.

U javnosti je poznat i po izjavama da narkomane treba kamenovati i klati i da svi narkomani treba da završe kod Branislava Paranovića, sveštenika koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva štićenika.

O ženama Miroljub misli da je njihova uloga da rađaju decu, a ako žena mnogo priča, nije loše da je "zvizne" preko usta, a poznat je i po krilatici "Ideš pod mač, bato".

Slavčo Petrov preminuo je u 31. godini od tumora mozga, a njegova sestra je za TV Prvu rekla je da neće tužiti Petrovića, jer je vernica i nikome ne želi zlo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.