Za modernizaciju stanice Zemun 52 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za modernizaciju stanice Zemun 52 miliona evra

Potpisivanjem ugovora o zajmu za modernizaciju Tehničko-putničke stanice Zemun u potpunosti su obezbeđena potpunosti finansijska sredstva za završetak projekta koji će omogućiti bolji i bezbedniji železnički saobraćaj u Beogradu i Srbiji.

Ugovor o zajmu za finansiranje potpisali su u prostorijama srpskih železnica, v.d. generalnog direktora "Srbija Voz" Jugoslav Jović i direktorka EBRD za transport Sju Baret koja je potpisala i Ugovor o garanciji sa ministrom finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sinišom Malim.

"Tehničko-putnička stanica Zemun, kao i nova glavna železnička stanica u Prokopu, deo je Beogradskog železničkog čvora. Ceo projekat modernizacije TPS Zemun vredan je ukupno 52 miliona evra. Taj iznos uključuje 47 miliona evra za dve faze ovog projekta, kao i dodatnih pet miliona evra koji će biti iskorišćeni za unapređenje funkcionisanja preduzeća "Srbija voz". Završetak Beogradskog železničkog čvora je od velikog značaja kako za omogućavanje efikasnog železničkog saobraćaja u Beogradu i Srbiji, tako i za razvoj samog Grada Beograda", rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica nakon potpisivanja ugovora.

On je najavio da Vlada Srbije nastavlja ulaganja u železnicu i da će modernizacija železnice biti važan deo novog investicionog ciklusa koji kreće iduće godine. Poledica je takođe zahvalio EBRD-u na kontinuiranoj podršci projektima modernizacije železnice u Srbiji.

Vrednost danas potpisanog ugovora je 22 miliona evra. Reč je o drugoj tranši kredita, a prva je potpisana u decembru 2017, u iznosu od 30 miliona evra.

Pored modernizacije kapaciteta za održavanje voznih sredstava "Srbija Voza", u TPS Zemun biće nabavljena i oprema za unapređenje prodajne mreže, uključujući mobilne terminale za prodaju karata, opremu za blagajne, opremu za onlajn prodaju karata kao i mobilne aplikacije za prodaju karata, kao i najmoderniji ERP sistem za unapređenje finansijsko-računovodstvenih funkcija, praćenje zaliha i potrošnju energije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.