Za Trampa nema više severnokorejske nuklearne pretnje

Izvor: Beta, 13.Jun.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Trampa nema više severnokorejske nuklearne pretnje

Američki predsednik Donald Tramp se danas vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje".Predsednički avion je u zoru sleteo na aerodrom Vojne baze Endrjus, u predgradju Vašingtona.Američki predsednik nije odstupio od svojih uobičajenih jutarnjih "tvitova"."Upravo sam sleteo. Bilo je to dugačk putovanje, ali svi sada mogu spavati mirnije i bezbednije nego na dan kada sam stupio na dužnost", napisao on u jednoj od poruka. "Nema više nuklearne prijetnje Severne Koreje. Upoznavanje Kim Džong Una je bilo zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo, a Severna Koreja ima veliki potencijal za budućnost"."Pre no što sam preuzeo dužnost, ljudi su mislili da ćemo u rat sa Severnom Korejom. Predsednik Obama je rekao da je Severna Koreja naš najveći i najopasniji problem. To više nije slučaj. Lepo spavajte večeras", dodao je Tramp  drugom "tvitu".Uprkos širokom izveštavanju medija o samitu, posmatrača sumnjaju u postojanje konkretnog rezultata, posebno o ključnom pitanju denuklearizacije. Formulacija zajedničke izjave je veoma neodredjena i ponavlja da severnokorejski režim nije sproveo ranija obećanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za Trampa više nema severnokorejske nuklearne pretnje

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2018

Američki predsednik Donald Tramp se vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje"...Predsednički avion je u zoru sleteo na aerodrom Vojne baze Endrjus, u predgrađu Vašingtona...Američki...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.