ZVEZDA: Podržavamo privatizaciju, problem je zakon

Izvor: Mondo, 24.Dec.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA: Podržavamo privatizaciju, problem je zakon

Klub iz Ljutice Bogdana kratkim saopštenjem na sajtu objasnio da iskreno i konkretno podržava privatizaciju fudbalskih klubova.

Foto: MN Press

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić oštro je u utorak optužio rukovodioce domaćih fudbalskih klubova da su samo nominalno za privatizaciju.

O slučaju Crvene zvezde rekao je:

"Pričaju o reformskim merama tako što su promenili ime stadionu i svi treba da se pravimo blesavi da to ne vidimo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U četvrtak, na klupskom sajtu Zvezde objavljeno je saopštenje koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović. Iistaknuto je da crveno-beli iskreno podržavaju privatizaciju i da je to potvrđeno i u Strategiji konsolidacije FK Crvena zvezda, usvojenoj na klupskoj skupštini.

U saopštenju piše:

"Jedan od četiri ključna modela za rešavanja finansijskih problema FK Crvena zvezda, koja su predstavljena u pomenutoj strategiji, jeste pronalaženje strateškog partnera, do kojeg je nemoguće doći bez izmene pojedinih zakona.

Smatramo da je postojeća zakonska forma u vidu Udruženja građana i doprinela da FK Crvena zvezda dođe u ovakvu finansijsku situaciju, nije se znao vlasnik kluba i nedomaćinski se poslovalo. FK Crvena zvezda je svestan da su se davno promenile i društvene i privredne okolnosti, da novi zakonski okvir mora pratiti te nove okolnosti i da se svi profesionalni klubovi moraju ponašati u skladu sa tržišnim uslovima.

FK Crvena zvezda podržava napore Vlade Republike Srbije i Ministarstva sporta da uspešno privedu kraju započete aktivnosti za stvaranje zakonodavnog okvira u interesu sređivanja stanja u profesionalnom sportu, a samim tim i u FK Crvena zvezda".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.