ZVANIČNO: Opozvana 23 ambasadora Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 19:04

ZVANIČNO: Opozvana 23 ambasadora Srbije

U Službenom glasniku objavljena je odluka o razrešenju 23 ambasadora čiji su mandati istekli.

Među njima je i ambasador u Crnoj Gori Vladimir Božović, kao i ambasadori pri UN, pri Evropskoj uniji u Briselu i Savetu Evrope.

Razrešeni su i ambasadori pri misiji UN u Ženevi Dejan Zlatanović, u Evropskoj uniji u Briselu Ana Hrustanović i Savetu Evrope u Strazburu Ana Đurović , u Austriji, Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Kubi, Kipru, Francuskoj, Ujedinjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kraljevstvu, Danskoj, Španiji, BiH, Saudijskoj Arabiji, Nigeriji, Indoneziji, Iranu, Iraku i Keniji.

Opozvani su i Oliver Antić, sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Srbije u Republici Kabo Verde, sa sedištem u Lisabonu, Aleksandar Đorđević iz Bosne i Hercegovine, Katarina Lalić Smajević iz Španije i Jasmina Mitrović Marić iz Danske. Aleksandra Joksimović je opozvana sa dužnosti ambasadora u Velikoj Britaniji, Nataša Marić iz Francuske, Muhamed Jusufspahić iz Saudijske Arabije, Đura Likar iz Nigerije, Slobodan Marinković iz Indonezije, Dragan Todorović iz Irana, Dragan Županjevac iz Kenije, Zorana Vlatković iz Slovenije i Marko Blagojević sa Kipra.

Opozivani su i ambasadori na Kubi Danilo Pantović, u Mađarskoj Iman Todorov, u Turskoj Zoran Marković, u Grčkoj Dušan Spasojević, u Austriji Nebojša Rodić i u Iraku Uroš Balov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.