ŽIVI ZATRPANI: Pet rudara poginulo u zeničkom rudniku

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVI ZATRPANI: Pet rudara poginulo u zeničkom rudniku

U jučerašnjem urušavanju rudnika kod Zenice, izazvanog zemljotresom, 34 rudara je ostalo zatrpano. Spasilačke ekipe su evakuisale njih 29, dva rudara su imala lakše povrede

Pošto je u Zenici počelo izvlačenje rudara, Sedin Husić, predsednik Sindikata rudara Federacije BiH, saopštio je novinarima da je, prema informacijama koje je dobio od spasilačkih ekipa, pet rudara poginulo, objavio je Dnevni avaz.

Prethodno su oko podneva spasilačke ekipe počele >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da evakuišu rudare zarobljene u jami Raspotočje nakon jučerašnjeg “gorskog udara”.

Od 34 zatrpanih rudara evakuisano je 29.

Noćas je ostalo 34 zatrpanih rudara zeničke jame, posle zemljotresa u tom kraju. Dva rudara koja su bila lakše povređena, puštena su na kućno lečenje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.