ZEZNUO IH GPS: Poršeom se survali u provaliju!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEZNUO IH GPS: Poršeom se survali u provaliju!

Vozač (58) i njegova saputnica (27) teško su povređeni kada je njihov automobil propao u 500 metara duboku provaliju

INZBRUK - Opasno je slepo verovati GPS navigaciji.

Ovo najbolje pokazuje slučaj jednog nemačkog para koji se survao u provaliju oslanjajući se na GPS uputstva.  Pedesetosmogodišnji penzioner je sa svojom sapitnicom (27) krenuo na probnu vožnju kroz Austriju automobilom "porše makan", čija je vrednost od 60,000 do 82,000 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Nemac i devojka vozili su se ka u Solu (Soell) u tiroslkom okrugu Kaufštajn (Kaufstein) i opušteno pratili instrukcije navigacionog uređaja. Međutim u  jednom momentu su odlučili da skrenu sa glavnog puta i uputili se ka šumi, najverovatnije želeći da provere ljutu mašinu!

Kada su ponovo hteli da se vrate sa zemljanog puta na asfalt sledeći uputstva GPS uređaja krenuli su u rikverc, a onda je autmobil odjednom izgubio tlo pod točkovima i počeo da propada. Vozač je posle nekoliko metara, uspeo da otvori vrata i iskoči iz vozila. Devojka međutim nije uspela da iskoči  iz kola koja su padala u provaliju. Tek posle otprilike 500 metara auto se zaustavio i ostao da visi na jednom drvetu.

Tek tada iako teško povređena žena je uspela da izađe iz poršea. Pri padu teže je povređen i  penzioner. Ubrzo je stigla hitna pomoć koja ih je prevezla do bolnice u Kaufštajnu. Potpuno uništen auto je iz provalije izvučen uz pomoć vatrogasacaza Kaufštajn u bolnicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.