ŽELE DA GA UĆUTKAJU: Bela kuća zapretila Boltonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽELE DA GA UĆUTKAJU: Bela kuća zapretila Boltonu

Republikanci u Senatu su pod pritiskom da dozvole svedoke i nova dokumenta na suđenju za opoziv Trampu nakon otkrića da Boltonova knjiga podriva ključni argument odbrane.

Bela kuća uputila je formalnu pretnju Džonu Boltonu, bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost američkog predsjednika Donalda Trampa, da bi ga sprečila da objavi knjigu "Soba u kojoj se to desilo; Memoari iz Bele kuće", javlja CNN pozivajući se na izvor upoznat sa ovim slučajem.

CNN navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da Bela kuća nije želela da komentariše ove navode, dok Bolton i portparol izdavačke kuće koja treba da izda knjigu nisu odgovorili na zahtev za komentar.

"Njujork tajms" je ranije citirao rukopis neobjavljene Boltonove knjige, gde kaže da mu je Tramp rekao da želi da zamrzne vojnu pomoć Ukrajini dok mu Kijev ne pomogne u istragama o demokratama, uključujući bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera.

Boltonova knjiga bi trebalo da bude objavljena 17. marta.

Hmm, John Bolton, one of the most skilled lawyers in Washington, would write a book filled with TOP SECRET classified information? He's done this rodeo before, so that would be highly surprising if true. https://t.co/n3YK9BKIEU

— Glenn Kessler (@GlennKesslerWP) January 29, 2020

Tramp je ranije demantovao da je rekao Boltonu da namerava da iskoristi pomoć za vršenje pritiska na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da istraži Bajdenove na osnovu nepotkrepljenih optužbi za korupciju.

Republikanci u Senatu su pod pritiskom da dozvole svedoke i nova dokumenta na suđenju za opoziv Trampu nakon otkrića da Boltonova knjiga podriva ključni argument odbrane - da Tramp nikad nije uslovljavao vojnu pomoć Ukrajini zahtevom da njene vlasti istraže političkog rivala Džoa Bajdena.

Republikanski senator Mit Romni, koji često kritikuje Trampa, rekao je ranije da je sve veća verovatnoća da će najmanje četiri republikanska senatora glasati da se Džon Bolton pozove da svedoči, što bi demokratama obezbedilo potrebne glasove da ga pozovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.