ZBOG DUGA POŠTI SUD NE ŠALJE POZIVE STRANKAMA?!

Izvor: Kurir, 23.Mar.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG DUGA POŠTI SUD NE ŠALJE POZIVE STRANKAMA?!

Čak 12.000 sudskih presuda, tužbi, poziva za suđenje Osnovnog suda čeka na uručenje

ČAČAK - Osnovni sud u Čačku od kraja februara ne šalje sudska pisma strankama zbog duga prema Pošti od 970.000 dinara, potvrđeno je u tom sudu.

Zbog duga prema Pošti, koji datira iz poslednja tri meseca prošle godine, 12.000 sudskih presuda, tužbi, poziva za suđenje Osnovnog suda čeka da bude uručeno strankama.

Za posednja dva meseca Osnovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sud dostavljao je samo hitne pisane pošljike za prigovore.

Nadležni u Osnovnom sudu u Čačku ističu da su postigli dogovor sa direktorom Pošte i da će narednih dana sudska pisma ipak biti poslata strankama.

U tom sudu su rekli da je problem nastao zato što nadležna institucija nije prebacila novac za troškove slanja sudskih pisama.

Ranije je ta obaveza pripadala Ministarstvu pravde, a od početka godine je u nadležnosti Visokog saveta sudstva koji, prema navodima iz Osnovnog suda u Čačku, ne priznaje dugovanja nastala van tog perioda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.