ZASLUŽILI MESTO U STROJU: Predstavljeno 400 novih pripadnika policije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 12:07

ZASLUŽILI MESTO U STROJU: Predstavljeno 400 novih pripadnika policije

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije održava se ispred Palate Srbije

Skoro 400 novih pripadnika policije, polaznika 21. klase Centra za osnovu policijsku obuku, predstavljeno je danas na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, a ministar unutrašnjih poslova je rekao da se policija hrabro borila protiv korona virusa.

- Predstavljamo vam 400 polaznika, mladića i devojaka koji će vrlo brzo postati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo MUP. Želeo sam da Srbija danas upozna ove mlade ljude koji su zaslužili ovo mesto u našim redovima - rekao je ministar unutrašnjih poslova na svečanosti ispred Palate Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

Polaznici su, kada je počela kriza zbog epidemije korona virusa, kada je bilo najteže, izrazili želju da nastave obuku i time zaslužili da postanu pripadnici MUP-a.

- Svi oni su odlučili da ostanu i nastave da uče i rade i da daju svoj doprinos za bezbednu Srbiju - rekao je ministar unutrašnjih poslov.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.