ZAPOSLENI U BANCI “OJADIO” NADREĐENE: Blagajnik proneverio više miliona!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Avg.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPOSLENI U BANCI “OJADIO” NADREĐENE: Blagajnik proneverio više miliona!

Vojvođanska banka podnela je krivičnu prijavu protiv službenika u niškoj filijali zbog sumnje da je proneverio novac štediša – potvrđeno je u ovoj finansijskoj instituciji.

Prilikom prve kontrole obavljene u ponedeljak ustanovljeno je da je nestalo oko 40.000 evra, međutim, kako saznajemo, daljim ispitivanjem poslovanja ovaj iznos se povećao na sedamdesetak hiljada, a koliki će biti finalni bilans krađe znaće se nakon okončanja istrage u koju se uključilo tužilaštvo i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << niška policija.

Vojvođanska banka u svom saopštenju navodi da je odmah nakon što je identifikovala slučaj sprovela internu istragu i podnela krivičnu prijavu protiv osumnjičenog. Međutim, kako ističu, u cilju neometanja istrage nisu u mogućnosti da iznose detalje ovog događaja, ali naglašavaju da nijedan njihov klijent neće biti oštećen.

Kako saznajemo, za proneveru je osumnjičen Nišlija A. A. koji 14 godina radi u ovoj banci i za koga njegove kolege tvrde da je se i ranije služio novcem onih koji su mu ga poverili na čuvanje. Krađa je otkrivena kada je jedan od klijenata došao da podigne svoj ulog i ustanovio da mu je račun prazan.

­

Foto: Telegraf

Banka će obeštetiti klijente, a štetu od kradljivca će morati da nadoknadi preko suda. Međutim, kako dosadašnja praksa pokazuje nijedna banka do sada nije uspela da naplati ukradeno s obzirom na to da su u pitanju ogromne sume koje bi nesavesni bankari potrošli do poslednjeg evra.

(D. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

SKANDAL U VOJVOĐANSKOJ BANCI Bankar skinuo sa računa klijenta 40.000 evra i OTIŠAO NA MORE!

Izvor: Blic, 06.Avg.2016

Niška policija i tužilaštvo započeli su juče provere u niškoj filijali Vojvođanske banke zbog sumnje da je službenik A.A (33) neovlašćeno podigao sa računa klijenta više od 40.000 evra!..Sumnja se da je A.A. razročavao štedne uloge klijenata i sa njihovih računa podizao novac, a prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.