ZADOVOLJNI VOJVODA Seselj Bramerc mi je ponovo....

Izvor: medio.rs, 19.Maj.2016, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZADOVOLJNI VOJVODA Seselj Bramerc mi je ponovo....

Nakon odluke suda u Beogradu da ne isporuči Radetu, Jojića i Ostojića, lider SRS u svom stilu poručuje: I dalje stojim iza onog da je.em mater svima u Hagu!

Zbog takvog epiloga lider SRS Vojislav Šešelj je ponovo likovao, poručujući da mu je haški tužilac „još jednom popušio“.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu juče je utvrdilo da nisu ispunjeni uslovi za predaju i hapšenje okrivljenih radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << koje je Haško tužilaštvo optužilo za zastrašivanje svedoka u procesu protiv Šešelja.

O svemu tome predstavnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović i zvanično je obavestio Tribunal, koji je nalog za izručenje funkcionera Srbiji izdao 19. januara 2015.

Šešelj za Kurir ocenjuje da je odluka suda jedina moguća i ispravna, ali i da su radikali ponovo „razbucali Haški tribunal“.

- I dalje stojim iza one moje rečenice s početka suđenja u Hagu: „Je.em vam majku svima, možete samo da mi popu.ite ku.c!“ E, Bramerc mi je još jednom popu.io! Ja sam Hag već pobedio i obesmislio njegovo postojanje, a to su sada uradili i Vjerica, Jovo i Petar. Odluka našeg suda je ispravna, a na stranu to što je optužba bila zasnovana na najodvratnijim lažima - kaže Šešelj.

Na pitanje da li to znači da se nagodio s vlastima, što mu neki spočitavaju, Šešelj odgovara da su to „potpune besmislice“!

Radeta kaže da su ona i njene stranačke kolege na saslušanju rekle da nema pravnog osnova za izručenje, da nema nikakve krivice i da neće ići dobrovoljno u Hag.

- Sudija je doneo rešenje kojim je utvrdio upravo to - navodi Radeta.

Ostojić kaže da se nakon svega oseća kao da je   „sa sebe skinuo 20 tona tereta.

-Bio bi najveći greh da su nas izručili - kaže Ostojić.

Maja Kocijančić

EK ĆE ANALIZIRATI SLUČAJ

U Evropskoj komisiji najavljuju da će analizirati odluku o neizručivanju radikala.- Mi podržavamo rad Tribunala i jasan je naš stav povodom pune saradnje Srbije. Isto tako sud mora samostalno da obavlja svoj posao - rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Haški sud

ČEKAMO PRAVOSNAŽNU ODLUKU

Haški sud je saopštio da će se tek izjasniti o odluci suda u Beogradu.„Pretresno veće Tribunala izjasniće se o ovom pitanju u dogledno vreme, nakon što dobije pravosnažnu odluku beogradskog suda,  poručuju iz Haga.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.