ZABRINJAVAJUĆE: Na korak od siromaštva svaki četvrti

Izvor: Mondo, 25.Dec.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRINJAVAJUĆE: Na korak od siromaštva svaki četvrti

Čak 25,7 građana Srbije je na granici siromaštva, što znači da recimo parovi s jednim detetom žive sa tek nešto više od 28.080 dinara mesečno.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Uz ovakav podatak o životu na granici bede, Republički zavod za statistiku je dao i pojašnjenje da to ne znači da je svaki četvrti stanovnik Srbije nužno siromašan, "već samo ima veći rizik da to bude".

U 2014. je stopa rizika od siromaštva iznosila 25 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naredne godine 26,7 odsto, a 2016. godine 25,9 odsto.

Prag siromaštva različit

Prag rizika od siromaštva iznosio je 15.600 dinara prosečno mesečno za jednočlano domaćinstvo. Za domaćinstva s dvoje odraslih i jednim detetom starosti do 14 godina prag rizika od siromaštva iznosio je 28.080 dinara, dok je za četvoročlano domaćinstvo s dvoje odraslih i dvoje dece starosti do 14 godina taj prag iznosio 32.760 dinara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.