Vulina sa v.d. generalnog sekretara ODKB u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulina sa v.d. generalnog sekretara ODKB u Moskvi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, na sastanku u Moskvi sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara ODKB Valerijem Semerikovim, razmotrio dosadašnju saradnju i mogućnosti za njeno unapređenje.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da neće biti članica ni jednog vojnog saveza, ali da ima prostora da sa ODKB razvija i produbljuje saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zajednička ocena v.d. sekretara i ministra odbrane je da je saradnja sa ODKB danas znatno bolja nego u prethodnom periodu.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara, Semerikov, istakao je da ODKB poštuje stav Srbije o vojnoj neutralnosti kao i da je učešće Vojske Srbije u aktivnostima ODKB veoma značajno za tu organizaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin i generalni sekretar ODKB razgovarali o unapređenju saradnje

Izvor: Danas, 25.Apr.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Valerijem Semerikovim o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje. Članak Vulin i generalni sekretar ODKB razgovarali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.