Vulin uputio čestitku Šojguu povodom Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 15:42

Vulin uputio čestitku Šojguu povodom Dana pobede

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku svom kolegi ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu povodom Dana pobede nad fašizmom - 9. maja

"Pre 75 godina naši narodi su bili pobednici, nacističko zlo je snagom našeg ujedinjenog oružja bilo slomljeno. Milioni života dati za slobodni i bolji svet nas obavezuju da nastavimo sa čuvanjem uspomene na sve žrtve nacističke ideologije", naveo je Vulin.

Dodao je da je Crvena armija zadivila svet svojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << borbom, upornošću i istrajnošću.

"Besprimerno herojstvo i svesna žrtva njenih pripadnika ne sme biti zaboravljena. Srbi nikada neće zaboraviti kako su zajedno sa crvenoarmejcima oslobađali Beograd. Sramno bi bilo i nedostojno naših predaka kada se istina ne bi rekla i kada se zahvalno sećanje ne bi sačuvalo", naveo je Vulin.

On je naveo i da Srbi nikada neće pristati da se istorija menja i da se izjednače žrtve i dželati, okupatori i borci za slobodu.

"Svaki narod je sam izabrao i sam izborio mesto u istoriji, i to mesto niko ne može da oduzme ili zameni", kazao je Vulin i poručio da "oni koji to ne priznaju mogu da se ljute na svoje pretke što im nisu izborili mesto među pobednicima ali ne mogu da promene istoriju i oduzmu zahvalnost i priznanje narodima koji su se borili, narodima koji su pobedili nacizam".

Vulin je kazao i da se u mračnim i teškim vremenima Drugog svetskog rata srpski narod nije kolebao, i nikad nije bio na pogrešnoj strani sveta.

"Ni Srbi ni Rusi nikada nisu pogrešili kada je trebalo birati između dobra i zla i zato Vama dragi druže, kao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Ruske Federacije, i ratnim veteranima čestitam zajednički praznik, Dan pobede", naveo je Vulin u čestitki ruskom kolegi Šojguu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.