Vulin u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji se danas nalazi u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji u Briselu, izjavio je da je Srbija ;vojno neutralna zemlja i da kao takva može da sarađuje sa svojim partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je sa izvršnim direktorom Evropske odbrambene agencije Horheom Domekom razgovarao o rezultatima dosadašnje saradnje i o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu.

U razgovoru je istaknuto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da je Evropska odbrambena agencija veoma važan partner sa kojim Srbija sarađuje u oblasti vojne medicine, razminiranja neeksplodiranih ubojnih sredstava i helikopterske obuke, kaže se u saopštenju.

"Za nas je takođe veoma važna i pomoć Evropske odbrambene agencije kada je u pitanju uključivanje na evropsko tržište, posebno municije koju naša odbrambena industrija proizvodi, i zato su određeni procesi standardizacije, koji mogu da se urade sa tom agencijim, za nas od najvećeg mogućeg značaja", rekao je Vulin.

Prema navodima Ministarstva odbrane, ovo je prva poseta ministra odbrane sedištu Evropske odbrambene agencije od uspostavljanja međusobne saradnje potpisivanjem Administrativnog ugovora 2013. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Srbija neutralna zemlja, može da sarađuje sa svima

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se nalazi u poseti Evropskoj odbrambenoj agenciji u Briselu, izjavio je da je Srbija vojno neutralna zemlja i da kao takva može da sarađuje sa svojim partnerima i na Istoku i na Zapadu...Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je sa izvršnim direktorom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.