Vulin sa predstavnicima UN o unapređenju saradnje

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa predstavnicima UN o unapređenju saradnje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je o unapređenju saradnje sa agencijama Ujedinjenih nacija u Srbiji i o predstavljanju strateškog dokumenta za saradnju između UN i Srbije – "Okvira razvojnog partnerstva za period od 2016. do 2020. godine".
Petogodišnji plan razvojnog partnerstva 2016-2020. predstavlja sveobuhvatan strateški, programski i operativni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okvir koji omogućava članovima tima Ujedinjenih nacija da obezbede razvojnu i druge vrste pomoći Republici Srbiji i usklađen je sa prioritetima evropskih integracija za države kandidate za članstvo u EU, saopšteno je iz Ministarstva rada.

Strateški okvir obuhvata pet ključnih oblasti – Dobru upravu i vladavinu prava, Razvoj socijalnih i ljudskih resursa, Ekonomski razvoj, rast i zapošljavanje, Životnu sredinu, klimatske promene i otporne zajednice, te Kulturu i razvoj.
Vulin je zahvalio predstavnicima UN na dosadašnjoj pomoći, aktivnom radu i finansijskoj podršci i izrazio nadu da će uspešna saradnja biti nastavljena, a posebno je naglasio da će Srbija nastaviti da se prema migrantskoj krizi odnosi na human i odgovoran način i u skladu sa najvišim svetskim standardima, istovremeno vodeći računa o interesu građana Srbije.
Stalna koordinatroka Ujedinjenih nacija Irena Vojačkova Solorano rekla je da je Ministarstvo rada ključni partner UN i da očekuje da će se dobra saradnja nastaviti i ubuduće.
Pored Vojačkove Solorano, sastanku su prisustvovali i predstavnik UNHCR-a u Srbiji, Hans Fridrih Šoder, predstavnik UNICEF-a u Srbiji, Mišel Sen Lo, predstavnica Svetske zdravstvene organizacije Sofija Pucati i predstavnikom Međunarodne organizacije rada Jovan Protić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.