Vulin sa MMF-om: Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima

Izvor: RTS, 23.Feb.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa MMF-om: Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa misijom MMF-a koju predvodi Džejms Ruf, a glavna tema razgovora bili su rezultati postignuti od poslednje posete predstavnika ove međunarodne finansijske institucije. Tom prilikom, ministar je istakao da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima.
U razgovoru Vulina i misije MMF-a u okviru četvrte revizije aranžmana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz predostrožnosti, teme su bile i implementacija preuzetih obaveza, posebno u pogledu otpremnina i smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru, uključivanja viškova zaposlenih u aktivne mere politike zapošljavanja i rezultata inspekcijskog nadzora.

Vulin je istakao da je mnogo toga urađeno i da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, saopšteno je iz tog ministarstva.
Prema njegovim rečima, u fokusu politike zapošljavanja u 2016. godini i dalje je podsticanje zapošljavanja u privatnom sektoru, usmeravanje mera aktivne politike zapošljavanja ka manje razvijenim i nerazvijenim područjima i veća uključenost osoba iz kategorija teže zapošljivih, navodi se u saopštenju.
Posebna pažnja posvećuje se i viškovima zaposlenih, mladima, osobama bez kvalifikacija, nisko kvalifikovanima i dugoročno nezaposlenima i osobama sa invaliditetom.
I u ovoj godini, naglasio je ministar, nastaviće se primena mera aktivne politike zapošljavanja, usmerenih prevashodno na kategorije teže zapošljivih, radi povećanja njihove zaposlenosti i poboljšanja položaja na tržištu rada, povećanja formalne zaposlenosti i smanjenja neformalne, kao i povećanja broja registrovanih privrednih subjekata i smanjenja neregistrovanih.
Radi suzbijanja sive ekonomije i dalje će se unapređivati efikasnost i delotvornost inspekcije rada, saopštilo je Ministarstvo.
Takođe, ministar Vulin je upoznao predstavnike misije MMF-a sa trenutnom situacijom u Srbiji u vezi sa migrantskom krizom i istakao da je Srbija do sada uspela da reši pitanja migracionih tokova bez većih posledica po budžet, ali da je pomoć Evropske zajednice neophodna jer ti troškovi nisu predviđeni budžetom, a Srbija je suočena sa velikim talasom migranata sa Bliskog istoka.
Džejms Ruf pohvalio je rad Ministarstva i postignute rezultate i istakao da je fiskalna situacija bolja, inflacija niska, ali da predstoji još dosta izazova i obaveza koje proističu iz aranžamana iz predostrožnosti koji je zaključen sa MMF-om u februaru prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rouf: Fiskalna situacija bolja, inflacija niska

Izvor: Studio B, 23.Feb.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa misijom MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf, a glavna tema razgovora bili su rezultati postignuti od poslednje posete predstavnika ove međunarodne institucije...Kako je saopšteno iz tog resora, u razgovoru u okviru...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.