Vulin i Gašić: U Preševu uskoro Kolektivni centar za migrante

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Gašić: U Preševu uskoro Kolektivni centar za migrante

Kolektivni centar namenjen migrantima u Preševu uskoro će biti spreman za prihvat tih ljudi, najavili su danas ministri Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić koji su obišli taj objekat.

Ministri su, tokom boravka u Preševu razgovarali sa migranima iz Sirije, Avganistana, Eritreje i drugih zemalja, kojima je Srbija usputna stanica do država Evropske unije.

Vulin, koji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je da očekuje da će taj kolektivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << centar za dva do tri dana biti u potpunosti spreman da primi do 300 izbeglica koje svakodnevno prištižu.

Ministar odbrane Gašić poručio je da je Vojska Srbije, kao i uvek, na raspolaganju građanima i lokalnoj zajednici, napomenuvši da se tu nalaze i mobilne ekipe vojnih lekara.

Ministri su razgovarali sa migrantima koji u blizini policijske stanice čekaju odgovarajuća dokumenta.

Kolektivni centar će biti formiran u jednoj od poslovnih zgrada koja bi trebalo da bude prilagođena za privremeni smeštaj tih migranata.

Taj objekat - Upravna zgrada sa restoranom Preduzeća za obradu duvana u Preševu je u sastavu Duvanske industrije Vranje i biće prilagođena za prihvat i privremeni smeštaj migranata koji ulaze na teritoriju Srbije

Od 22. juna u Preševu su pripadnici niške Vojne bolnice organizovala punkt za trijažu i hitnu medicinsku pomoć.

Prvi migranti na graničnom prelazu Preševo koji su tražili azil registrovani su još 2009. godine, ali tada su to bili pojedinačni slučajevi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin i Gašić: U Preševu uskoro Kolektivni centar za migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2015

Kolektivni centar namenjen migrantima u Preševu uskoro će biti spreman za prihvat tih ljudi, najavili su danas ministri Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić koji su obišli taj objektat...Ministri su, tokom boravka u Preševu razgovarali sa migranima iz Sirije, Avganistana, Eritreje i drugih zemalja,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.