Vulin: Vojnik pucao u vazduh da upozori migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Apr.2020, 09:15

Vulin: Vojnik pucao u vazduh da upozori migrante

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je jutros da je u centru za migrante Krnjača, u Beogradu, vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje kada je veća grupa migranata pokušala da pobegne, posle čega su se oni povukli.

"Vojska obezbeđuje centre gde su migranti smešteni, praktično u karantinu, i ne smeju da ih napuštaju. Zna se kada, po zakonu, vojnici upotrebljavaju oružje", rekao je Vulin, na Televiziji Pink, govoreći o incidentu koji se desio početkom sedmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
On je rekao da je "sve urađeno u skladu sa pravilma službe" i podsetio da u vanrednom stanju Vojska Srbije obezbeđuje migrantske centre.

"Migranti ne mogu da izlaze iz centara napolje, to ponekad izaziva kod njih nervozu, ali mi na prvom mestu vodimo računa o građanima Srbije. Nema izlaska, to je naređenje, dok se ne promeni, oni će biti u migranskim kampovima gde imaju sve što im je potrebno", rekao je Vulin.

On je potvrdio da je stariji sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo oboleo od koronavirusa.

"Porodica Vučić deli sudbinu svoje zemlje. To dete nije išlo da krši policijski čas već je kao volonter obilazio penzionere i pakovao je pakete i on deli sudbinu svog naroda", rekao je Vulin.

Vulin je rekao i da je kriza sa koronavirusom pokazala da je "mit o evropskoj solidarnosti" nestao jer "te zemlje pljačkaju jedna drugoj humanitarnu pomoć".

"Sveta sebičnost je sada nastupila kao pravilo u Evropskoj uniji", rekao je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Vojnik pucao u vazduh da upozori migrante

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2020

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u centru za migrante Krnjača u Beogradu vojnik ispalio tri hica u vazduh kao upozorenje kada je veća grupa migranata pokušala da pobjegne, poslije čega su se oni povukli.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.