Vulin: U Juri samo manje nepravilnosti

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: U Juri samo manje nepravilnosti

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin izjavio je da je fabriku za proizvodnju kablova Jura u Leskovcu više puta obilazila inspekcija rada i da su utvrđene manje nepravilnosti, ali ne one o kojima se piše u medijima.

"Bilo je manjih nepravilnosti i sve su one sankcionisane, ali ne onakvih o kojima se piše", rekao je Vulin novinarima u Beogradu na skupu povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Radnici Jure u Leskovcu protestovali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su što rukovodstvo traži od njih da rade na drugi dan pravoslavnog Uskrsa, 2. maja.

Prema pisanju Danasa, štrajk u toj fabrici nije samo posledica nezadovoljstva radnika što ne mogu da dobiju jedan neradni dan koji im pripada po zakonu, već fizičko i mentalno zlostavljanje kojme su izloženi, na koje niko iz vlasti ne reaguje.

Vulin je kazao da niko od radnika u fabrikama južnokorejske Jure u Srbiji nije prijavio zlostavljanje dok je bio u radnom odnosu.

"Radnici prijavljuju nepravilnosti tek kad prestanu da rade. Zato apelujem na sve radnike u Srbiji koji se osećaju ugroženo da to odmah prijave, a ne tek kad odu iz firme", istakao je Vulin.

On je dodao da inspekcija rada odmah po dobijanju prijave ide na teren i da je prošle godine obavljeno više od 80.000 kontrola.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.