Vulin: Trudimo se da rešimo imovinska pitanja penzionera

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Trudimo se da rešimo imovinska pitanja penzionera

Ministarstvo odbrane trudi se da reši imovinska pitanja koja s pravom tište vojne penzionere i ulaže velike napore da poboljša kvalitet života svih pripadnika, posebno onih koji nisu više u aktivnoj službi, izjavio je ministar Aleksandar Vulin na svečanosti povodom 25 godina postojanja Udruženja vojnih penzionera Srbije.

Na ceremoniji koja je održana u Domu Vojske, Vulin je kazao da su znanje i iskustvo vojnih penzionera veoma dragoceni i da je jedan od najvažnijih zadataka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ministarstva odbrane da se zadovolje njihove, kao i potrebe njihovih prodica.

"Kako se ponašamo prema vama, takvu poruku šaljemo onima koji možda žele da postanu pripadnici Vojske Srbije", rekao je Vulin.

On je ocenio i da biti vojnik nije samo posao, već životno opredeljenje.

"Sve se menjalo u vašim životima – države, nazivi armija, uniforme koje ste nosili, oznake činova, pravila službe, način oslovljavanja, strategije, doktrine, organizacije, ali jedna stvar se nije menjala i neće se promeniti – vaš odnos prema zemlji zbog koje postojite, prema Srbiji koju volite, zbog koje ste obukli uniformu, Srbiji zbog koje vredi živeti", kazao je Vulin.

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije, general-potpukovnik u penziji Ljubomir Draganjac, podsetio je da je Udruženje formirano u složenim društveno-ekonomskim uslovima, ali da ih to nije sprečilo da se neprekidno bore za ostvarivanje i unapređivanje statusnih interesa, stečenih prava i očuvanje dostojanstva vojnih penzionera.

"Raduje nas da u poslednje vreme Ministarstvo odbrane sa ministrom Vulinom na čelu, čini sve da na životnu scenu vrati poljuljanu brigu o vojnim penzionerima. Ideja da sistem odbrane treba da brine o onima koji pristupe vojsci i tokom službovanja, ali i po penzionisanju, naišla je na plebiscitarni prijem kod vojnih penzionera", kazao je Draganjac.

Ranije danas Vulin se sastao sa predstavnicima delegacija vojnih penzionera iz osam zemalja koji prisustvuju obeležavanju jubileja Udruženja, zahvalivši im što su Srbiji i Vojsci učinili čast da prisutvuju proslavi velikog jubileja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.