Vulin: Tri milijarde dinara za socijalna davanja u 2017.

Izvor: N1 televizija, 28.Dec.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tri milijarde dinara za socijalna davanja u 2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je da je budžetom Vlade Srbije za socijalna davanja za 2017. godinu predviđeno oko tri milijarde dinara i da nijedno socijalno davanje neće biti umanjeno.

Vulin je istakao da je nemoguće pronaći zemlju bez socijalne zaštite, jer je čoveku pomoć uvek potrebna.

"Naš posao je da ljudima obezbedimo dostojanstvo, da ih sačuvamo i da im damo nadu i priliku da svoj položaj promene", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao je Vulin.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da u Beogradu ima 17 opštinskih odeljenja i gotovo 94.000 korisnika.

"Značajno je unapređen sistem socijalne zaštite, socijalna davanja se isplaćuju na vreme. Centri za socijalni rad su osnovne jedinice socijalne zaštite, a upravo ova institucija je najveća u Srbiji. Zahvaljujući njima danas imamo 310 dece koja imaju ličnog pratioca, 50 personalnih asistenata za decu sa smetnjama u razvoju, kao i druge usluge socijalne zaštite, koje su razvijene u proteklom periodu", rekla je Nataša Stanisavljević.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu osnovan je 12. decembra 1991. godine odlukom Skupštine Beograda i integracijom tadašnjih opštinskih centara za socijalni rad u jedinstvenu ustanovu socijalne zaštite.

Osnovni zadatak Gradskog centra je da svim ugroženim građanima pruža pomoć i podršku, koja se ne odnosi samo na materijalnu ugroženost, već i na starateljsku zaštitu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vulin: Socijalna davanja neće biti smanjena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je danas da je budžetom Vlade Srbije za socijalna davanja za 2017. godinu predviđeno oko tri milijarde dinara i da nijedno socijalno davanje neće biti umanjeno...Vulin, koji je prisustvovao obeležavanju 25 godina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.