Vulin: Tetka postoji, a moji brojni protivnici sad...

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tetka postoji, a moji brojni protivnici sad...

Beograd -- Uprava za sprečavanje pranja novca je potvrdila da tetka moje supruge Nataše postoji, izjavio je za “Blic” ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Osim toga, on navodi i da je utvrđeno da je sporni stan isplaćen pre nego što je on postao funkcioner.

“Proveri su bile podvrgnute i naše komšije koje su stan u istoj zgradi kupile u septembru 2012. Pošto je utvrđeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu. Moji brojni protivnici će morati da nađu neki drugi razlog za napade na mene", kaže Vulin.

Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija saopštila je da transakcija od preko 200.000 evra jeste bila za kupovinu nepokretnosti.

Kako je ranije navedeno na sajtu Insajdera, Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev Insajdera, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin 2012. godine kupio stan.

U dokumentu se navodi i da su, prema podacima Uprave, početkom septembra transferisana sredstva sa računa jednog fizičkog lica, čije ime je zatamnjeno, na račun drugog, takođe zatamnjenog, u iznosu od 204.800 evra, a po osnovu Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti.

Na osnovu dostavljenog izveštaja ne može da se utvrdi ni "da li je uprava proveravala poreklo novca, osim što su proverom utvrdili da Mira Milić iz Kanade postoji".

Agencija za borbu protiv korupcije pre tri godine započela je proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina, i u okviru te provere pronašla je da ministar nije dao uverljivo objašnjenje odakle mu 200.000 evra za kupovinu stana u centru Beograda 2012. godine.

Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

Kako je, nakon provere i dobijanja izveštaja od nadležnih institucija među kojima i Uprave za sprečavanje pranja novca, ostalo nejasno na koji način je ministar Vulin platio stan, Agencija je svoj izveštaj sa pratećom dokumentacijom 2015. godine prosledila Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je potom odluku da nema osnova za vođenje postupka u tom slučaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.